Camp Oak tältövernattning i Skånes Djurpark

Vi hade egentligen tänkt bo i Wild Lodge istället för Camp Oak. Wild Lodge var fullbokat de dagar som vi kunde natta över i parken.

Närbild Wild Lodge

tältbyggnad Wild Lodge, Skånes Djurpark

 

Wild Lodge i hjorthägnet

Wild Lodge, Skånes Djurpark

Då man kommer till Skånes Djurpark så har man inte tillgång till Camp Oak förrän kl 16.00. Vi lät vårat bagage vara kvar i bilen. Det finns möjlighet att ställa sitt bagage i entrén om man vill. Det finns även skrindor som man kan lasta sitt bagage på så man slipper bära det hela vägen till tältet. Wild Lodge ligger nära entréen.

Skånes Djurpark är bra på Coronasäkerhet

Det finns många ställen som man kan sprita sina händer nu i Corona tider.            I början av parken finns de svenska husdjuren som getter, får, hästar, kor och grisar. Det var mycket kö till traktorbanan men de hade gjort så att man kunde hålla avstånd i kön. Vissa tider kan man stifta bekantskap med fåret Shaun som är parkens maskot.

fåret Shaun

Fåret Shaun

Vi kände för förfriskning. Barnbarnen ville ha en smothie och jag drack kaffe!

Då vi passerat sälarna gick vi ”Expedition upp” till vargarna. Vi fick vänta så att vi inte kom för nära de framförvarande, eftersom vi gick på gångar uppe bland träden.

Entre expedition upp vid sälarna.

”Expedition upp”

Alla djur visade inte sig så att det blev några bra bilder. Bilderna på vargarna blev inte bra då jag zoomade. De gick bra att se med blotta ögat. De ylade senare på natten. Det hörde vi.

Sedan gick vi till björnarna. Eftersom de inte syntes till åt vi på Björnberget. Så heter matstället intill björnarna. Det går att beställa mat med app men Nellie ville ha strössel på sina pannkakor så vi beställde mat i luckan. Jag åt korv gjord på vilt.

Björn som solar sig

Björn, Skånes djurpark

Där efter gick vi till Korp och Ugglehägnet. Vi såg djuren men de gjorde sig inte på bild på grund av avståndet. Sedan Sverige gick med i EU så har lagarna gjort att det krävs större hägn. Det har försvunnit en del djur från djurparken sedan jag var barn. Det fanns en ormgrop som jag tyckte var läskig. Det fanns huggormar i gropen. När jag och Uffe var i Skånes Djurpark för en sju år sedan fanns det ett terarrium som numera är borta.

Eleni älskade naturlekplatsen vid ett tidigare besök. Idag så gillade Nellie att testa Naturlekplatsen. Jag och Sara tog en te och kaffe paus under tiden. Eleni hade bakat muffins på morgonen, och Sara hade snällt kokat kaffe och hällt på en termos åt mig.

Vaxsjön

Vi gick ner till Vaxsjön. Det satt några på bryggan som inte ville bli störda. Det tar cirka 10 minuter att gå till stranden. Vi gick tillbaka till parken och förbi Visenterna. Kungsörnen gick inte heller att få bra bilder på. Det blir nät på bilderna för djurparken får inte vingklippa fåglarna så de inte kan rymma. Dovhjortarna höll sig också undan för fotografering.

Thea tar emot på Camp Oak

Barnbarnen åkte sedan vattenrutshbanan under tiden som Sara hämtade vårt bagage i bilen. Hon lastade bagaget på en skrinda. Sedan gick vi upp till Camp Oak. Där tog Thea emot oss i det stora tältet.

 

stora tältet på Camp Oak

Stora tältet, Camp Oak

 

taklampa av renhorn stora tältet Camp Oak

Taklampa av renhorn i stora tältet Camp Oak

 

Vi fick tältet som kallades fågelboet. Hemma hade vi beställt sovsäckar så att vi slapp släpa med täcken. Kuddar och värmeelement finns i tältet.

 

tält fågelboet Camp Oak

Tält fågelboet, Camp oak

 

inne i vårt tält Camp Oak

Interiör i tält, Camp Oak

Eleni ville sova i hängmatta. Det gjorde hon då vi övernattade på höloftet. Då hon hörde att det kunde bli ner till 12 grader varmt i natt så ångrade hon sig.

Eleni i hängmattan Camp Oak

Hängmatta, Camp Oak

Sara hämtade välkomstdrink som vi drack utanför tältet. Det smakade friskt. Jag har förresten glömt att berätta att Camp Oak är all inclusive. Vilket innebär att du kan äte och dricka så mycket du orkar.

välkomst dricka Camp Oak

Välkomstdrink

Klockan 17 var det dags för välkomst och informationsmöte. Thea höll i mötet, hon berättade att vi skulle tända grillarna och att hon kom med hamburgare med tillbehör. Det fanns svamp för de som är vegeterianer. De senaste kvällarna hade det regnat så att de hade fått hålla till inomhus uppe i Björnberget. Jag och Sara var nog lite för snåla med både grillkol och tändvätska. Vi fick i alla fall till sist grillat hamburgarna och svampen. Det var inte riktigt kol kvar till majsen. Majsen kan man ju i och för sig äta nästan rå.

 

Camp Oak på kvällen

Klocka halv åtta samlades vi för att träffa djuren på kvällen. Vi började hos lodjuren. De får inte mat varje dag. I lodjursburen finns en hane och en hona. De heter Lotus och Lina. Google har börjat med något som heter shorts på Youtube. Jag testade att göra ett shorts på lodjuren

 

Sedan gick vi för att mata tvättbjörnarna. De fick torkad hundmat som vi fick lägga på muren. De åt hundmaten från muren. Än så länge finns det inga tvättbjörnar i Sverige. Det är bara en tidsfråga innan de tar sig från Danmark via Sundsbron över till Sverige. Tvättbjörnarna har utrotat en europeisk sköldpaddsart.

 

tvättbjörn

Tvättbjörn, Camp Oak

Det blev glada skratt då vi kom till vildsvinen när kultingarna sprang löst i parken. Vildsvinen fick frukt och sallad till kvällsmat.

 

 

Därefter gick vi till renarna. Renen med de största hornen är en hanren. Han kommer snart att tappa sina horn. Vi fick reda på att Rudolf med röda mulen är en honren. Varför får ni reda på om ni går turen. Barnen matade renarna med renlav.

ren med praktfulla horn

Rentjur med största hornen, Camp Oak

Så var matningsturen runt parken slut. Vi fick göra vad vi ville. Nu på kvällen gick det att gå en tur som var avstängd i förmiddags. Det gick mycket snabbt nu på kvällen.

Camp Oak på egenhand

Då man bor i Camp Oak så får man röra sig fritt i parken kvällstid. Djuren visade sig mer på kvällen än vad de gjort tidigare idag. Sälarna låg och latade sig på land då vi gick förbi.

Sälar på land

Sälar latar sig på kvällen

Det är inte bara vi fyrfota som övernattar i djurparken. Många insekter hyser också in sig. Insekterna höll sig lugna under kvällen. På dagen finns det en hel del getingar som drar sig till glass eller annat sött och gott som man äter.

flera insektshotell

Vi såg inte grävlingen trots att den är kvälls och morgonaktiv så vi gick vidare till rödräven.

rödräv sitter i gräset

rödräv

Vi lyckades till sist hitta den europeiska vildkatten. Det krävdes att vi gick en runda runt hägnet. Den låg på taket till sitt bo. Den gillar tydligen som alla katter att ligga högt och ha koll på läget.

europeisk vildkatt på taket

Europeisk vildkatt

Järven var ute men den låg för långt bort och det var för mörkt att ta foto. Den låg stilla och latade sig vid en sten.

Då vi kom tillbaka till Camp Oak hade Thea gjort i ordning en grill så att barnen kunde grilla Marshmallow. Jag och Sara föredrog chips.

 

Camp Oak

Skånes Djurpark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.