Äntligen Torrevieja 211004

Vi var de första som gick på bussen mellan Markaryd-Örkelljunga klockan 05.05. Jag  hade löst biljett i appen. Det gick inte att scanna biljetten fast jag hade betalt med mobilt bankid. Då vi kollade måste man ha loggat in. Vilket jag inte gjort. Bytte buss i Örkelljunga mot Hässleholm. På stationen  i Hässleholm hann jag att köpa kaffe och kardemumma bulle innan vi åkte med Öresundståget till Kastrup.

Vi hade egentligen tänkt åka till Torrevieja förra våren men Corona kom emelllan.

På Kastrup kunde vi själv skapa boardingcard. Tyvärr fick jag inte ut tag till mitt bagage så vi fick ställa oss i kön för Dublinflyget på Norweigans incheckning. Säkerhetskontrollen fungerade bra trotts måndagsmorgonköer.

Köpte fika till Uffe på Ole & Sten. Själv drack jag en öl för jag kommer att köra hyrbilen. Det var extra avgift för bilförare över 70 år. Uffe är över 70 år och han som är van vid att styra får nu åka.

Vilken tur att vi beställt mat på flyget. Under tiden man åt så slapp man ha munskydd. Jag har aldrig tuggat kyckling med ris så noga som idag. Äpplekakan till kaffet avnjöts också så sakteliga.

Vi hade egentligen tänkt åka till Torrevieja förra våren men Corona kom emelllan.

Strul med QRkod

Uffe hade hjälpt mig med att skaffa en QRkod  i mobilen som intygade att vi var vaccinerade. Tyvärr godkände de inte koden. Försökte leta upp mitt svenska vaccineringsintyg på Kivra men internetet ville inte fungera i min telefon på flygplatsen. Uffe plockade fram sitt intyg på sin mobil. De skannade inte men godkände intyget i tron att det var mitt.

Vi hade mer tur med väskorna. Inte ens tio väskor hade kommit upp på bandet då våran blå väska dök upp. Gick till Firefly hyrbilsuthyrning. Där vara som tur var inte  kö denna gången. Vi fick en Citroen. Jag trodde man slapp disposionsavgift då man betalt en dyr försäkring men det hjälpte inte. De blev till att betala 150 euro i avgift. Då vi kom upp i garaget kunde vi inte öppna bilen. Gick till informationen. Firefly hade uppgivit fel parkeingsplats. Våran hyrbil stod en bit bort.

Citroen hyrbil

Citroen hyrbil

Sedan åkte vi ner till Mercadona för att handla. Jag gillar att handla på Mercadona för det är lagom stort och så parkerar man bilen och åker hissen upp till butiken. När man kommer tillbaka så är bilen fortfarande sval.

Strul med parkeringsplats

Vi hade bokat lägenhet genom Booking. Ringde uthyraren som ringde städerskan som kom för att visa lägenheten. Först gick vi ner till garaget. Parkeringen i garaget var för liten för bilen vi hyrt. Tyvärr kunde inte städerskan engelska så vi fick ringa till uthyraren. Han kunde heller inte så bra engelska. Han trodde inte att vi ville ha lägenheten för att garageparkeringen inte passade bilen. Städerskan kom tillbaka visade oss lägenheten som var si så där. Vi orkade inte leta efter nytt boende så vi accepterade lägenheten.

parkeringsplaten som inte hade plats för bilen

Det gick inte att köra in bilen pga en stolpe

Packade in vårat bagage och gick ut i Torrevieja. Vi gick mot centrum. Uffe orkade inte gå hela vägen så vi stannade och åt på Pig’n pollo.

tallrik på restaurang pig'n pollo

mat pig’n pollo Torrevieja

Uffe hade så mycket spring i benen då vi gick hem. Jag hann knappast med i hans tempo. Tog denna bild på poolen i entrén till lägenheten.

Delfin i botten av poolen

poolen vid entren

Vi var trötta så vi la oss. Uffes stördes av grannar så han gick ut och lade sig på soffan. Jag stördes utav att jag hade ont på framsidan av benet. Vi somnade i alla fall till sist.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.