Utflykt till Mar Menor 211005

Då vi ätit frukost hade vi tänkt åka väg 332 ner mot Mar Menor och Cabo de Palos. Vi kom lite fel först och hamnade upp bland saltsjöarna där denna man blickar ut mot havet

man som blickar mot havet vid ustiktsplats saltsjörna

Blickar ut fran utsiktsplats saltsjöarna

Där gick vi en runda i hamnen. Vi var sugna på kaffe och  glass så vi satte oss på Busquets som såg mysigt ut.

kaffekopp på Busquets

Fyren på Cabo del Palos i Mar Menor

Sedan gick jag en runda längs vattnet. Uffe har lite ont i sitt knä så han gick tillbaka till bilen. Såg att det inte var långt till fyren så jag gick tillbaka till bilen och körde upp till fyren. Där var milsvid utsikt. Synd bara att de byggt många höghus ute på La Manga.

fyren på Cabo de Palos

Fyr Cabo de Palos

höghus utsikt från fyren

utsikt mot La Manga

utsikt från fyren mot Cabo de palos

Utsikt mot Cabo del Palos

Sedan körde vi så långt ut på revlen som man kunde. Det var en läskigt hög bro i Puente la Risa. Vi gillade by Cabo de Palos men vi kommer inte att bosätt oss nere vid La Manga.

läskigt hög bro Puente la Risa

Bro Puente la Risa

Körde sedan väg 54 och vi stannade i Mar de Cristal. Där drack vi öl. Jag drack en alkoholfri öl. Skönt att slappa lite från bilkörningen.

Körde ner en rund i hamnen i Alcazares. Det var inte så många höghus i det samhället.

Ni kan läsa mer om Mar Menor på Murcia regionens officiella hemsida. Den är på spanska men med Google kan man får den översatt till svenska

Mar Menor

Då vi kom tillbaka till Torrevieja visade jag Uffe var jag bott många semestrar på Calle Doctor Flemming. Sedan åkte vi ut till La Mata. Där finns det fina stränder. Tyvärr är det underströmmar och varje år så är det något barn som åker ut med strömmarna. Det är jätte tråkigt.

Jag hade tänkt att vi skulle äta på Svensken på hörnet men de hade fullsatt. Åkte till bar Roseleda. De hade stängt idag tisdag. Inne stan hittade vi någon parkering som låg nära Sirvant och de andra restaurangerna.

Det blev att åka tillbaka och parkera utanför lägenheten. Vi gick ner till Pig’n Pollo. Jag åt romanskinka med ost och pommes. Uffe åt grillad biff med pommes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.