Klockareslingan i Östra Ljungby

Jag passade på att gå en tur på Klockareslingan innan jag skulle handla på Vikingfågel nere i Össjö. Det finns skyltar till slingans parkering  i östra delen av Östra Ljungby. Då jag parkerat bilen gick jag ner till denna gröna barrack. Där tog jag den vänstra stigen istället för att gå vägen rakat fram.

 

grön byggnad Klockareslingan

 

Du behöver inte gå länge förrän du kommer ner till Pinnån. Det ser ut som att det är bra fiske i ån. Jag vet inte vem som har hand om fiskekort i ån.

Rönneå

klockareslingan längs Rönneå

 

Det var höst då jag gick promenaden. Jag tror att det är jätte vacker att gå på Klockareslingan på våren. Då jag kom till boden på bilden nedan gick jag till vänster. Går du till höger kommer du närmaste vägen tillbaka till parkeringen. Då du kommit tillbaka till parkeringen har du gått cirka 1,1 kilometer. Ja valde den vänstra vägen.

 

Grafittimålad bod

Grafittimålad bod

Den vänstra vägen går mot denna bom. Går du till vänster efter bommen kommer du ner till Skvattemölla. Jag gick till höger på vägen. Sedan går man till höger när du kommer ut på Bläsingehagevägen och sedan till höger igen så är du framme vid din bil.

Bom mot Skvattemölla vägen

Bom mot Skvattemölla vägen

 

Enligt en informationstavla vid parkeringen så skall det på 1900 talet funnits en dansbana och Edvard Persson och Snodddas ska ha uppträtt på Klockarebacken.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.