Snedkabelbron i Strömssund 220627

Vi åt frukost ute. Nu var det behaglig värme. Sedan fortsatte vi mot Östersund. Det var ett vägarbete på väg 45 så på ett ställe åkte vi till Rätan. De betraktade sig ett tag som mitten av Sverige om jag inte minns fel. Vi  åt vars en banan vid den vackra sjön.

sjö Rätan

Sedan tog vi paus i och fyllde på våra vattenaflalskor på Trafikverkets rastplats i Haggennäs.

Snedkabelbron i Strömssund

Vi körde sedan vidare till Strömssund där vi fikade och tittade på en snedkabelbro som var bland de första i sitt slag. Den har inte behövt många reparationer.

 

Snedkabelbron i Strömssund

Snedkabelbron i Strömssund

Vi hade tänkt äta hamburgare på Frasses som är en annan populär hamburgerkedja i norra Sverige. Istället blev vi sugna på glass som vi köpte och åt på en camping i Meselefors. Vi har som mål att testa lokala maträtter. Då vi kom till Sorsele åt vi renskav på Sorsele River Hotell. Den var jättegod. Då vi kom dit var det bara ett annat skånskt par som satt på uteplatsen som ligger vackert vid Vindelälven.

Utsikt terrass Sorsele River Hotell

Utsikt Sorsele River Hotell

De skulle ha någon afton för att Sorsle ligger vid inlandsbanan.  De skulle ha levande musik på kvällen. Det hade kommit några fler då vi lämnade restauarngen.

Sedan fortsatte vi 45:an till vi kom till Polcirkeln. Den rastplatsen ligger fint vid en sjö. Då vi fotograferat åkte vi vidare in till Jokkmokk. Kunde inte stanna länge på rastplatsen som låg vackert vid en sjö på på grund av mygg.

 

Kristina vid polcirkeln

Kristina vid polcirkeln

 

Letade upp museet ajtte och fjällträdgården. Parkeringen till Fjällträdgården var perfekt för att ställa husbilen. Perfekt utsikt över Lule älv. Vi badade i älven. Det fanns olika promenadslingor i området. De har även konst längs slingorna. Vi gick den slingan där det fanns grytor, runda hål som skapats under istiden.

Grythål vid fjällträdgården

 

inlandsbanan järnvägsbro

 

Ett av många konstverk längs stigen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.