Marknadsafton på Poppegården

Mikael Ahlberg på Poppegården

Idag har vi varit i Domsten och tittat på teater på Poppegården. Vår granne Mikael Ahlberg, spelade tillsammans med Gunilla Poppe, Bo Andersson och Cathrine Jeppson Marknadsafton.

Innan föreställningen erbjuds man titta på Nils Poppes arbetsrum. Där sitter Gunilla Poppe i papeljotter och berättar och svarar på frågor om Nils Poppe.

Kan man tänka sig en bättre gård än Poppegården som scenografi till Marknadsafton. Såg Mikael Ahlberg och övriga gänget i ett rum då jag kollat in Poppes arbetsrum.

Innan föreställningen börjar som varar ungefär en timma kan man köpa kaffe och kaka.

Marknadsafton skrevs av Vilhelm Moberg 1929 som ett beställningsarbete till Radioteatern. Den spelades på scen först 1940 och då på Dramaten. Marknadsafton har även filmatiserats.

 

Vi missade Bo Andersson i Zum Beispiel på Helsingborgs stadsteater då han fick lämna över rollen till Mikael Ahlberg på grund av cancer. Nu får man se båda herrarna agera på scen. Ser på programbladet att Helsingborgs stadteater är en av föreställningens sponsorer. Mikael Ahlberg har för övrigt spelat teater på Fredriksdal med Eva Rydberg.

Föreställingen handlar om Magni (Bo Andersson) som tänkt åka till marknaden med Teresia i Hultet (Gunilla Poppe). Magnis hushållerska (Cathrine Jeppson) är också intresserad av Magni. Rapp (Mikael Ahlberg) är intresserad utav hushållerskan. Det är om vilka som ska åka till marknaden som denna intrig handlar om utan vilken kvinna som styr på gåden. Till slut spelar hushållerskan ut männen mot varandra. Hela föreställningen går ut på att kvinnans list övergår mannens förstånd.

 

 

20130721_001

Tyvärr blev inte bilderna bra på grund av motljus. Jag rekommenderar besökarna att ta på sig solglasögon eller keps ifall ni går och ser föreställningen. Vi hade sommar jackor med oss för i fall det skulle blåsa. Poppegården  ger lä från havet så sommarjackan är helt onödigt som skydd mot vinden.

Biljetter beställes på

Dunkers Kulturhus 042-107400

www.poppegarden.se 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.