Trädgårdarna i Alhambra 6:e maj

 

Vi vaknade av att mobilen ringde klockan sju. Vi gjorde oss snabbt klara för frukost. De hade schyst frukost. Till och med mors favorit Wasa knäckebröd. Testade även deras donuts och croissanter.

Då vi packat väskorna och ställde dem i bagagerummet. Sen tog vi taxi till Alhambra. Det var nästan en timmes kö. Vi fick på våran biljett se allt utom det som fanns inne i palatset. Mor orkade inte gå i trapporna inne i palatset.

Vi började med att gå mot palatset. Innan vi kom till palatset tittade vi på slott som Carlos byggt i början på 1500-talet. Ni kan se innergården på bilden nedan. Slottet var fyrkantigt på utsidan.

20130506_095335

Under tiden mor åt glass gick jag upp i byggnaden med fem torn. Byggnaden var bygd som en försvarsanläggning. Det förekom vardagsliv innanför de dubbla murarna för en så där tusen år sedan.

Sedan gick vi till en modernare del som byggts på 1930-talet för att knyta ihop de olika religionerna. Den trädgården var ganska lik Norrvikens trädgårdar i Båstad.

Vi hade engelsk audioguide som vi kunde trycka in ett nummer på för att lyssna på information om de olika ställena på Alhambra. Vi hade otur en vattenflaska läckte så våra jackor blev blöta.

Mor var helt slut så vi tog taxi till hotellet. De hade inte något intressant att äta så vi gick till en uteservering där jag åt skinka som inlindats i kött och sedan doppats i ostsmet. Köttbiten och potatisen var friterad.

Sen gick vi till hotellet. Piccolon bar väskorna ner till garaget. Jag körde själv ut bilen. Det var både trångt i garaget och i de första gränderna innan vi kom ut på en genomfartsled. Då vi kom ut på motorvägen hamnade vi i fel riktning. Vi var på väg mot Sierra Nevada.

Bilen behövde tankas men de hade ingen diesel på macken innan vi åkte upp för backarna. Det var för backigt för mor så vi vände nedåt. Vi tankade 3 km innan motorvägen stack av mot Murcia.

Fikade gjorde vi 15 mil innan Murcia. De hade torkade skinkor hängandes lite över allt i lokalen. Mor åt glass till kaffet och jag åt sockerkaka.

I Murcia tog vi motorväg mot Alecante. Sen åkte vi mot Torrevieja. I Torrevieja åkte vi en kort bit motorväg. Då vi lämnat motorvägen åkte vi norr om salinasen. Då vi kom till Torreta ville mor äta på Hampshire Hogg men de hade stängt. Vi åt på Burgos i stället. Mor åt lax och jag åt spagetti Cabonara.

Det var två trötta människor som anlände till lägenheten. Inger och hennes familj undrade hur vi hade haft det. Kunde bara säga att vi sett helt fantastiska berg, trädgårdar och motorvägarna var mycket säkrare än hemma.

Sen visade jag mor lite Youtubeklipp innan vi gick och la oss.

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.