Grottor i Rojales och Parque Municipal i Elche 3/112016

Vi började med att åka tilll Torro el Moro, Tornet har gett namnet till Torrevieja som betyder gammalt torn. Hisoriskt har det varit ett viktigt vakttorn

Toro el moro Torrevieja

 

Sedan åkte vi upp till Cdad. Quesada men det var i Rojales som det fanns grottor. Grottor är något som jag gillar att besöka på min semester. Då det är sässong finns det många konsthantverkare i de konstgjorda Rojales grottorna. På de gamla grottorna vilar idag oftast ett hus.

 

utsikt från grottor Rojales

Utsikt från grottorna

konst rojales

Konstverk

Toppen på berget på bilden får jag besöka en annan gång. Har inte undersäkt hur mycket jobb det är att ta sig upp.

20161103_103910

 

grotta rojales

Grottor Rojales

duvslag med färgranna duvor

Duvslag med färgranna duvor

gammal grotta rojales

Gammal grotta

 

Sedan åkte vi till Elche som är känt för sina palmer. Jag  visade först till fel palm park

Huerto Del Cura Jardin Artistico NacionalSara hade tålamod och Googlade så vi hamnade rätt. Vi trodde det var svårt att hitta parkering till Parque Municipal. Då vi kom dit var vi jätte fikasugna så barnen åt toast och jag och Sara åt Elche cake. En speicalitet från trakten. Samma sorts kaka som jag åt med min mor då jag var där för ett par år sedan https://blogg.semmester.se/?p=188#.WCXyKfnhC00

Sedan åkte vi ner till saltjöarna i Torrevieja för att bada. Nellie gillade att leka i de hålor som gamla tanter tar upp lera ur för att sedan smörja in sig mot värk. Eleni gillade att bada i saltsjön men vi missade att hon hade brännt sig i bikinilinjen av solen. Till en annan gång ska jag smörja in henne med vasselin. Sara tog med sig saltvatten och satl för att öva på praktisk fysik på förskolan som hon jobbar.

bad i saltsjöarna

 

eleni saltsjöarna

Sedan tog vi taxi in till stan för att gå på tilvoli. Tyvärr har tivolit stängt mitt i veckan så vi fick åka hem igen. Eleni ville inte äta på någon av de lokala krogarna så vi lagade mat som vi åt på balkongen. Jag och  Eleni hackade fruktsallad av frukten som blivit över. Till det åt vi glass. Stackars Nellie var både för trött för fruktsallad och glass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.