Förberedelser inför Borneo resan

Borneo är stort större än England. Världens tredje största ö. Det finns tre länder på ön, Malaysia, Indonesien och Brunei. Vi var bara i den Malaysiska delen. Den Malaysiska den består av två delstater Sarawak och Sabah. Vi reste bara i delstaten Sarawak.

Inför resan se  till Borneo skapa ett resebevis. Tidigare kom det varje år ett sådan från Folksam. Har du något annat försäkringbolag kan du säkert surfa in och skapa ett sådant med ditt mobila bankid.

https://www.folksam.se/forsakringar/reseforsakring/resebevis

En annan bra länk är Swedenabroad som är den officiella webbplatsen för Svenska ambassader och konsulat.

Eftersom vi inte stannar på Borneo i 90 dagar behöver vi inget visum. Däremot fick jag skaffa nytt pass för mitt pass gick ut innan de sex månader som krävs att passet ska vara giltigt från inresedagen.

www.swedenabroad.se

Vaccin

Jag fick  Twinrix vaccin mot Hepatit A och B då jag reste till Thailand. Tog en dropin tid på Vida Världen Vaccin som jag blivit rekommenderad utav min husläkare. De rekommenderade Boostrix mot difteri, stelkramp och kikhosta. Jag fick även Dukoral som är en drickkur mot kolera. Passade på att ta en spruta mot TBE som sprids med fästingar här hemma i Sverige då jag ändå var hos läkaren.

På Borneo finns mygg använd myggmedel. Det säljs inga myggnät på Borneo. Det finns för tillfället inte malaria på Borneo. Dock kan man råka ut för Denguefeber tyvärr finns det finns inget vaccin mot den sjukdomen. Dengue feber är väldigt sällsynt på Borneo. Vill du vara på säkra sidan så kontakta läkare när det gäller vaccinering.

 

Dyr resa? Nej hotell Ritz i Paris hade kostat nära 10300 kronor då jag Googlade i november.

Vi har själva bokat flyg resan till Borneo. Tack Annika och Kristoffer för en helt fantastisk resa.

Facebookgrupp Info om Borneoresan. 

Har inte fått någon ersättning för att skriva detta blogginlägg

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.