Båttur Kuching 21 mars 2019

Uffe hade ställt klockan på åtta men han stängde av den. Jag vaknade utav mig själv klockan nio. Hade sovit jättegott. Bara att hoppa in i duschen för de serverar frukost fram till klockan 10. Jag åt två rostade och en tallrik med cornflakes och mjölk. Uffe testade scrambled ägg och stekt potatis. Det finns inte ost till frukost på Borneo för ost är dyrt.

Uffe var seg för han hade glömt ta sitt Levaxin så jag och Annika åkte Grab in till stan.

Grab

Grab är Borneos motsvarighet till Uber. Det är en appp som man laddar ner och sedan beställer man sin bil genom appen. Du kan se var cauffören befinner sig. Det kostde  fem ringgit att åka in till centrum. Har du simkort i landet är det lättare att registrera dig. Jag lyckades inte registrera mig med Facebook och Google. De ville ha en selfie vid första beställningen. Vi missade att man skulle vifta med mobilen upp och ner.

Där tog jag ut pengar på ett shoppingcenter. Sedan köpte jag ett simkort till mig och Uffe. Då man köper simkort måste man ha pass. De hjälpte mig med att sätta i det så att nu är det bara till att surfa så de ryker på nätet. Passade även på att köpa myggsprej.

Vi hade de kinesiska kvarteren till höger och indiska till vänster då vi gick ner till vattnet. De höll på att montera partytält för någon festival så vi gick lite snirkligt. Hon visade att man kunde åka olika sorter båtar.

Hon berätt om borgen som de döpt efter en man som levde på 18-talet. Hon var populär bland alla folkslag i området.

 

Sedan gick vi upp i de kinesiska kvarteren där vi tog vars en iskaffe. Tyvärr är museet stängt på grund av renovering. Sedan gick vi till varuhuset för att ta en Grab hem.

Då vi kom hem till hotellet blev det en Tsingtau och att skriva lite i bloggen.

Baren Basaga

Det tog lite tid innan vi  laddat ner Grab appen. Vi åkte in till stan. Där åkte vi de mellanstora båtarna. Det var jag och Uffe med båten men det hade varit plats till tjugo till.

Bilden nedan är byggnaden för de lagstiftande i området Sarawak. Inte så populärt bland den vanliga befolkningen.

 

Fram till mitten av 1800- talet var det stridigheter mellan de olika stammarna. Brooks enade folket och är i dag en väldigt populär historisk person. På Fort Margherita kan man lära om om Brooks då det är hans museum. Jag kommer i ett annat inlägg skriva mer om museet.

Tog en iskaffe innan vi tog en grab hem

Iskaffe

Gick en tur till Basaga affärsområde. Där fanns allt från bilförsäljning till restauranger, Det går att välja olika frissor och fotvårdare men de hade stängt.

 

Det hade börjat skymma så jag gick en promenad och tog en del skymningsbilder på hotell Basagas område.

 

 

 

 

Vi åt på Basagas hotell på kvällen. Jag började med friterad bäckfisk och Uffe åt vitlöksbröd. Bläckfisken smakar mindre gummi här än vad den gör i Europa. Tyvärr hade jag börjat äta då jag fotograferade maten så portionen är större. Bläckfisken var jättegod. Sedan åt jag den dyrast huvudrätten som också innehöll bläckfisk.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.