Testade Kirimoja – cherimoya 211006

Idag åkte vi runt till olika adresser för att hitta  beonde i Torrevieja. En del kunde man stryka från listan innan man kommit in på grund av läget. Några är fortfarande intressanta så vi får kontakta mäklare.

Vi åkte sedan ner till stranden Aquinon. Där började vi med en öl innan det blev vårt första dopp i Medelhavet. Solade en stund så att våra badkläder hann torka.

Sedan gick vi hem. Uffe var trött och ville vila. Själv gick jag till parken som ligger runt hörnet vid vårat. boende. Där skrev jag lite på bloggen och läste böcker. Skönt att sitta i skuggan och njuta av ledigheten. Har aldrig suttit och slappat i någon park tidigare. Rogivande med fågelkvitter.

parque islas canarias

Parque islas canarias

Det finns en lekplats i parken. Tyvärr är gungorna trasiga.

Sedan åkte vi upp till Bar Roseleda som för länge sedan hette bar Parasoll. De hade erbjudande om förrätt, huvudrätt och dricka för 15 euro. Vi åt vitlöksbröd till förrätt och Uffe åt hamburgare till huvudrätt. Jag åt något lövbiff liknade. Uff drack vanlig öl och jag alkoholfri öl. För 30 år sedan hade restaurangerna problem att överleva. Nu verkar det ha kommit en ny generation peningstarka pensionärer som går ut och äter.

poolen bar Roseleda

Poolen bar Roseleda’

Jag gick sedan en promenad i området innan vi åkte hem till C Santomera.

Då vi kom hem åt vi en frukt som vi köpt uppe på Mercadona. Den hette Kirimoja, ibland även kallad cherimoya. Mark Twin lovprisade denna frukt. Vi tyckte frukten var god. Synd att den innehåller så många frön. Fröna ät så hårda att du inte kan tugga sönder dem. De som sår dessa frön slipar dem innan sådd för att de ska gro.

Kirimoja frukt hel

Kirimoja hel

Kirimoja delad innehåller många frön

Kirimoja delad

Frön som är hårda och inte går att äta

Frön från en Kirimoja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.