Elche – Altea 211007

Elche palmernas stad

Jag har tidigare bloggat om den speciella mandelkaka som är så typisk för Elche. Vi åkte upp till Parc Municipal i Elche. Restaurangen i parken har haft denna kaka. Då vi kom till parken hade restaurangen stängt. Det såg sunkigt ut på restaurangen så den har nog haft stängt ett tag. Vi gick en runda i parken och kollade på växtligheten. Elche är Palmernas stad. Jag har tidigare bloggat om Elche på blogg.semmester.se

 

museum i Elche

Museum Elche’

konstig utväxt på palm

Hur kan en palm växa så här

Vi gick till olika caféer för att så tag i kakan men då vi äntligen hittade kakan så var det en tårta. Jag brukade beställa in den som bakelse. Vi slog oss ner på ett café mittemot. Där drack Uffe en öl och jag drack kaffe och chokladkaka.

Vi hade parkerat bilen vid Saluhallen i Elche. Kan rekommendera ett besök där. De säljer allt från olika sorters fisk, flådda kaniner, oliver och nötter.

extriör saluhallen Elche

Exteriör Saluhallen Elche

Sedan åkte vi motorvägen mot Altea. Det kostade 3,2 euro för att komma runt Alicante . Vi parkerade längre ner nedanför kyrkan i Altea än vad jag har brukat. Uffe fick gå i en massa trappor. Jag har tidigare bloggat om kyrkan i Altea.

kupol kyrkan altea

Kupol kyrkan Altea

utsikt över affärsgata altea

Vy från kyrkan Elsche affärsgata

vy från kyrkan över havet

Vy från kyrkan Altea

På vägen hem åkte vi in till Centrum av Alicante. Hittade parkering i ett P-hus under ett nöjesfält för barn. P-husete låg nära strandpromenaden. Där åt vi tapas på en restaurang. Jag åt små goda chorizo och Uffe åt någon form av biff.

Det hann bli mörkt innan vi kom hem till Torrevieja men det gjorde inget. Det finns gott om reflexer i vägkanten som visar vägen. En riktigt bra spaniendag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.