Fredagsmarknaden i Torrevieja 211008

Fredagsmarknaden har varit en kär tradition när jag varit i Torrevieja. Gick upp tidigt för marknaden håller inte på hur länge som helst här i Torrevieja. Jag hade inte Googlat om marknaden. Tidigare låg marknaden på Avenida de las Habaneros. Tyckte att det var lite trafik då vi närmade oss gatan. Då jag Googlade fann jag att  marknaden flyttat upp till Aqua Park. Vi märkte att vi var rätt då vi hamnade i bil köer. Marknaden har växt när den flyttat till sin nya plats.

Fredagsmarknaden i Torrevieja

Fredagsmarknaden i Torrevieja

Åkte sedan ner till stranden. Då jag badat och bikinin torkat gick jag bort till Piren som man ser från stranden. När jag kom in till centrum höll man på att packa upp för sjörövarmarknad. Kanske samma knallar som uppe på Fredagsmarknaden. Gick förbi bodarna till nattmarknaden. Vid slutet av nattmarknaden ser man statyn på bilden. Till höger om statyn  nedan finns trapporna upp på piren.

staty vid trappan till piren

Staty vid piren

Då jag gått en bit fick jag lösningen på vad vi sett från stranden. De var tak som skyddar mot solen. Under taken finns bänkar för  vila. Kvinnan som står staty och tittar ut över havet är Carmen fraile escultora.

Tak som ger skugga på piren

Soltak piren Torrevieja

vy innåt land från piren Torrevieja

Vy från piren

Längst ut på piren finns en fyr. Jag gick runt fyren. Sedan gick jag ner för trapporna för där kunde man gå i skuggan. Det fanns gott om fiskare som antagligen matar katterna. Jag trodde inte att katterna fanns kvar i Torrevieja för de brukade förr hålla till vid bron över vattendraget då man gick in till stan. Tog en öl på en av serveringarna innan vi gick hem.

Vi hade tänkt äta på El Sabroso. Enligt Google skulle de öppna kl 18.30 men då vi kom dit så skulle de inte öppna förrän kl 19.00. Jag tänkte jag kunde gå in och kolla om Notar har något radhus som passar mig. Det blev att vi åt inne i centrum istället. Jag åt en rykande varm lasagne. Det bubblade om den då den serverades.

lasagne catalina II

Lasagne på catalina II

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.