Ikea Murcia 220428

Blev väckt vid halv sju tiden av att Sonja ringde från jobbet. Jag sa att jag inte kunde jobba för att jag är i Spanien. Hon önskade mig trevliga dagaar. Sedan somnade jag om.

Idag fick jag äntligen fiber. Nu ska det surfas. I Spanien gräver de inte ner fibern utan de har luftledningar. Instsallatören fick borra hål i väggen för det fanns ingen kanal. Jag valde Vegafibra. Jag fick belala 100 euro för installation och 8 euro för de dagarna jag här nere. Nästa gång så kontaktar jag dem senast 48 timmar innan så har jag fiber när jag kommer ner.

Stolpe med fiberkablar

Från denna stolpe får jag fiber

Jag hann äta frukost och konstatera att jag inte kan städa på soltaket för det är alldeles för blött där. Bestämde mig istället efter att fått fiber för att åka till IKEA i Murcia. Det stod något om att de hade IKEA i Alicante men det verkar vara mera på planeringstadiet. Det finns beställningsställen här i Torrevieja området men jag vill ju känna och klämma på sakerna.

Google Maps tyckte jag skulle åka ända upp till Albaatera och sedan ta väg A7 ner till Murcia. Jag åkte istället CV954 till väg CV95 och sedan på A7. Det fanns varingsskyltar som varnade för vattenplaning och att det stänkte upp fukt från vägbanan som gjorde att det ibland var dålig sikt. Det var så fuktigt att man inte såg topparana på berget. I dalgångarna var det bördigt. Följde inte riktigt Google Maps inne i Murcia så jag hamnade i en rondell som jag tror hade minst 5 filer. Det var spännande men jag kom i alla fall ut ur rondellen.

Ikea Murcia

På Ikeá handlade jag bland annat täcken, kuddar, grytor, postatisskalare och sax. De erbjöd mig hjälp med självscanning. Jag hade tänkt äta den berömda korven som de har utanför kassorna. Där hade de inte någon som hjälpte mig att trycka på beställningstavlan. När jag kom till att vad jag tror var att man skulle fylla i sitt skattenummer gav jag upp. Gick upp i restaurangen och bestämde mig för att ta den dagens rätt  som bestod av fisk. Det var  lax och broccoli. Drack lingondricka till maten. Tyckte den smakade utspädd. Ja och så klart tog jag kaffe på maten innan jag åkte tillbaka till Torrevieja.

dagens rätt var lax

Dagens rätt Ikea Murcia’

Ikea tar hand om de små. Det fanns detta typ amningsrum och ett skötrum för de minsta på Ikea  Murcia.

Föräldrarum Ikea Murcia

Det hade klarnat upp då jag åkte hem från Murcia så på kvällen tog jag en promenad norr om Marbella. Någon hade planterat ökenväxter i slänten. Det fanns gott om blommor som trivs att växa där det är kargt.

ökenväxter i slänt

Ökenväxter i slänten

En handikappvänlig strand.

En sover så gott eftet en kvälspromenad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.