Vilodag 220701

Hade ont i benen efter klättringen. Ville inte störa de som flyttat in på samma rum som oss så jag glömde att fråga Kristina efter värktablett innan vi lade oss. Hade packat ner värktabletter men de har rullat ur ryggsäcken någon annan stans. Hade problem att somna för jag hade så himla ont i benen  Vi ställde klockan på kvart i åtta för att lämna tillbaka gångstavarna. Sedan åt vi frukost. Jag hade tänkt lägga mig för att sova efter frukosten men de som bodde på samma rum tog lång tid att packa ihop sina saker

Kebnekaise Fjällstation

Vårat rum Kaipak 104

Gick istället till helikopterplattan. Hade turen att det kom en helikopter när jag kom dit. På vägen till helikopterplattan växer många fjällblommor.

 

Helikopterplattan

Helikopterplattan

 

På väg tillbaka gick jag förbi förbränningscentralen som skapar varmvatten av våra sopor

 

Sopförbränningsbyggnad

 

Huvudbyggnaden Kebnekaise fjällstation

 

Servicebyggnaden

Mötte Kristina och vi gick barfota stigen mot Elsas bro. Det var mycket mygg och det började bli dags att gå mot fjällstationen för att äta lunch. Hade vi fortsatt gå hade vi fått ta av oss skorna för det var sankmark.

Det serverades kyckling och tofu till lunch. De hade en fin salladsbuffé. Vi drack öl till lunchen. Sedan satte jag mig i biblioteket för att skriva lite på bloggen och läsa dagens HD.

 

Beställde en lokal charkbricka till kvällens måltid i receptionen. Hade tänkt gå och duscha men syrran påminde mig om att det bara var en kvart till att vi skulle äta. Vi hade bokat 18.30 sittningen för vi tycket det var för sent att äta 19.30.

charkbricka med norrländska specialiteter

Charkbricka med norrländska specialteter

När vi ätit charkbrickan som bestod band annat av rökt renhjärta, ost och hjortonsylt. Sedan åt vi renskav och efterrätt. Vi drack IPA till maten. Allt smakade superbt.

Sedan satt jag och syrran i biblioteket. Jag behövde gå upp och hämta grejor på rummet och upptäckte att det var en jättetrevlig Österrikisk tjej från Kalmar som fått en säng i vårat rum. Hon berättade att hon skulle gå upp klockan sex. Hon hade fått en säng i vårat rum för att hon hade blivit störd då hon bodde i ett sovsalsliknade rum.

Sedan gick jag för att duscha för jag gillar inte att lägga mig med blött hår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.