Stockhammars cafe och Vandalorum 220704

Vi hade tänkt besöka Sala silvergruvan men den var stängd för det var måndag.

Stockhammars cafe

När vi kom söder om Askersund fikade vi på Stockarhammars. Vi valde våfflor till kaffet. De har även inredningsbutik. Vi pratade en del med frun. de är sommarboende i Båstadtrakten.

Stockhammars cafe

Stockhammars Cafe

 

http://www.stockshammar.se/

Vandalorum

Sedan fortsatte vi ner till Vandalorum. Jag och Uffe besökte Vandalorums utställning förra året. Då var det andra utställare. I lada 1 ställde de ut japansk Boro. På skånska hade vi nog kallat det böda konst. På svenska blir det väl lappat och lagat konst.

I nästa avdelning ställde textilformgivare Wanja Djanaieff ut sina textilier. Vi minns aldrig att vi hört hennes namn men vi kände igen tyger. Speciellt T-shirten med Hoa Hoa Dahlgren med ett barn. Designat inför OS i Munchen.

I lada 3 fannsRichard Johansson: Hunters & Collectors.

http://www.vandalorum.se/

Jag ville bjudit Kristina på middag men hon ville inte ha någon mat. Hon tyckte jag skulle komma hem i tid för jag skulle jobba dagen efter. Det var därför det blev mycket bilåkande idag.

Då vi kom till Fagerhult tänkte Kristinas flickor inte på att man kunde köra in vid gamla macken. De stod i trädgården och väntade på att vi skulle komma förbi huset. Kristinas barnbarn är fortfarande sugen på att natta  över i husbilen.

Kristinas barn är imponerade utav att vi klarade av att ta oss upp på Kebnekaise och tillbaka till anläggningen. Tack Kristina för en riktigt trevlig semester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.