Halloween party

Måndag 24/10

Vi åkte in till Mas Amigos kontor. Där anmälde vi oss till en Halloweenfest på Carlos. Sedan åkte vi upp till Milar i Torrevieja. Där köpte Uffe in ny mus till sin dator. Den gamla hade slutat fungera. Inte långt därifrån låg Ecoparque Torrevieja. Där kan man källsortra sina sopor. De flesta hade nog inte sorterat rätt under helgen.

Tisdag 25/10

Åkte till Matboden som har svenska varor. Där köpte vi sista paketet Zoegas Skånerost så det blev ett kaffepaket Arvid Nordqust också. Då vi åkte hem åkte vi förbi Gran Bazar el Zoco. Senare på eftermiddagen åkte vi upp och handlade bland annat grillkol, bricka och sybehörslåda. Ska sätta hank på mina handdukar så att jag kan hänga upp dem. Det tråkiga jobbet kommer nog att ta ett par dagar.

Efter stranden grillade vi choritzo på altanen.

Onsdag 26/10

Gick in till stan för att trycka pengar på Bank Sabadells automat. Passade även på att göra ett besök i saluhallen – La Plasa Mercado Central. Där såldes bland annat kött, fisk, grönsaker, bröd och väskor. Det finns lediga platser för den som vill skapa något eget i saluhallen.

Efter stranden åkte vi upp till Bazar el Zoco för att köpa olja till att smörja grinden och tv kabel. Nu kan vi se på en stor plattTV istället för en liten dataskärm.

Vid femtiden gick vi ner till restaurang La Ola. Uffe åt pizza och jag åt Kebabmusacka. Den var god det fanns både zuccini och potatisplanta i kebaben.

 

Vis sju tidne på kvällen kom rörmokaren. Han skulle fixa inkoppling som behövs så att vi kan få diskmaskinen levererad  i morgon. Han var en räddande ängel. Hjäpte oss med att rätta till så att det inte läckte från avloppsrören i vaskskåpet. Varmvattenberedaren släpper ibland ut vatten. Det sa han att vi kunde fixa genom att leda vatten i en slang till vasken. Det är en del som är annorlunda här i Spanien i Sverige sitter motsvarande ventil på toppen av varmvatten beredaren. Han kollade även duschen i badrummet. Det gick inte att lösa så att vi får vatten från lilla duschmunstycket. Han rengjorde det stora duschmuntycket så nu kommer det mera vatten när man duschar. Jag fick hans visitkort. Förutom att han är rörmockare så är han elektriker.

Senare på kvällen skruvade jag av filterna på kranarna. Det fanns en del kalk och grus så nu ska det nog rinna lite bättre ur kranarna.

Torsdag 27/10

Vi var rädda att diskmaskinen inte skulle levereras förrän på kvällen. Vid halvtvå tiden var diskmaskinen på plats och tvättmaskinen flyttad. De tog med sig torktumlaren som vi ändå inte hade någon nytta av.

Uffe åkte upp till Bazar el Zoco för att handla slang till varmvattenberedaren. Så nu rinner vattnet ut i vasken.

Vi grillade benfria kotlettskivor på kvällen

Fredag 28/10

Vi åkte upp till fredagsmarknaden. Där handlade vi en del frukt och grönsaker. De hade färgglada återvinningsigloo på parkeringen. Hoppas de fyller dem då marknden stänger.

 

Sedan gick vi rakt ner till stranden. Vi brukar lägga oss längs muren nedanfför Calle Norewega. Det är mest ryssar eller Ukrainare som ligger där. Vi hör inte skillnad på språket.

Lördag 29/10

Vi har sovit dåligt. Kanske beror det på värmen. Varje kväll tänker vi att vi ska starta värmepumpen för att kyla ner sovrummet. Det glömmer vi tyvärr bort så det är ganska varmt. Ibland går någon av oss ner och sover på soffan. Är ytterdörren stängd så hör vi inte ifall grannarna sitter ute och festar. Det ska visst också va varmt i södra Sverige.

Det fösta jag gjorde var att ringa Brorsan. Läste i Hd att det varit inbrott i hans by men det var inte hos honom det varit inbrott.

Uffe var lite trött så  jag gick själv till stranden. Denna gången badade jag på stranden nära restaurang 222. Jag simmade ut. Revet där jag trampade på en död havsborre för många år sedan fanns kvar. Jag satte inte ner någon fot. Jag dök heller inte på revet.

På kvällen åt vi sparrissoppa som jag lagat enligt Arla recept. Senare åt vi kött och kålstuvning.

Söndag

Var uppe på Carrefur. Uffe handlade bakelse för jag hade namnsdag

 

 

Uffe hade ont i sitt knä så jag gick en promenad till  Plaza de Sevilla. Där finns förutom en park, lekplats och boulebanor.

 

Sedan gick jag till bar Roseleda. Där satt bara ett par vid ett bord. Poolen var tom så jag gick vidare till Los Frutales. Det var länge sedan jag gick där. Hade svårt att lokalisera mig.

Plötligt så hörde jag göken. Det var i söder det betyder döder gök. Det hade jag och Uffe hört några dagar tidigare. Vi undrade om vi hörde rätt. Det  visade sig vara en dam som gick runt med lätet som en gök.

 

Halloween party

Vi hade då jag skulle ta ut pengar på uttagsautomaten på bank Sabadell på Triton  sett en Carlos till. Vi gick på den Carlos Bar som läg närmast på Santa Petra. Det var den Carlos som låg närmast. Vi kom i god tid så vi hann med en Martini innan de andra kom. Tog några bilder innan de kom. Det är inte alla som vill vara med på bild.

 

 

 

Det där med dresskod är lite svårt. En del var halloweenutklädda andra inte, Vi tog en mellanväg och klädde oss svart. Vi satt med ett norskt par. Han hade boende i Sverige. Han hade startat en varndringsgrupp för många år sedan. Jag klickade gilla på vandringsgruppens Facebooksida.

Vi fick välja mellan fisk och kött. Kötträtten var gulasch som vi tyckte smakade jätte gott. Det ingick både förrätt dricka och  desert fär fem euro. När vi ätit så spelades det upp till dans. Uffe hade ont i knäet så det blev inte mycket dans. Vi tog en irish innan vi gick hem. En rikigt trevlig kväll.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.