Club Social de la Manzanera

Måndagen 31/10

Halloween parad

På kvällen åkte vi in till Plaza de la Constitucion i Torrevieja. Åk i god tid för det är inte lätt att hitta parkeringar. Där är det Halloween parad på deras Allahelgons afton. Sara, barnbarnen och jag besökte deras allahelgonsfirande 2016. Då var det lugnare. Jag har gjort två youtubeklipp från firandet i år. Det är  filmat nere i centrum.

 

 

 

Sedan gick vi till nattmarknaden. Hittade inget att köpa så vi gick till tivolit. Jag och Uffe har inte testat det nya pariserhjulet så det blev en provtur.

 

Tisdag 1/11-22

Castillo de Lorca

Uffe hade ont knät så vi åkte ner till Castillo de Lorca. Castillot ligger högt över Lorca. Det var serpentinväg upp. Uffe hade egentligen tänkt vi skulle ha ätit inne på borgområdet men den serveringen låg vid utgången. Så vi åkte upp och åt på hotell Parador där vi åt på restaurang Helios istället. Jag åt pumpasoppa med Krutonger och Uffe åt lokal skinka. Egentligen hade vi beställt tvärt om men vi bytte tallrik med varandra då maten kom in.

 

Sedan körde jag ner bilen till parkeringen till borgen. Den backen var för brant för Uffes knä. Uffe orkade inte med att gå visningar på Torre del Espolon, judiska kvarteren och Torre Alfonsina. Jag hoppade också på visningarna för det kommer kanske ner gäster som jag kan gå på visningar med en annan gång. De hade halloweenpyntat vid entréen

 

Vi gick förbi Torre del Espolón mot lekplatsen. Där var Uffe trött och satte sig för att vila. Jag gick vidare en snirklig gång så jag kom till fontänen. Det var torrt i fontänen idag.

 

Sedan gick jag förbi Espaldon muren. Den delade av  den militara och civila sidan av borgområdet. Det växte granatäpplen längs vägen. De verkade inte bry sig om att skörda dem.

 

 

Vid Espaldón cisternen gick jag ner till arkeologihörnet.

 

Gick sedan förbi den stora cisternen mot den judiska delen och hotellet som vi tidigare åt på. Där kom jag inte in för jag hade inte löst biljett dit. Jag tog ett foto på  området då vi åt på hotellet. Där finns bland annat judiska kvarter och synagoga .

 

 

Gick sedan upp för en stig så att jag kom till vad som de till engelska översatte tilll the ovens. Byggnaden var låst så jag kom inte in.

 

Fortsatte upp till Torre Alfonsina. Det var guidning inne på borgområdet så det blir bara en bild på tornets utsida.

Hemma i Torrevieja åt vi på My Dream 2.

En riktigt trevlig dag

Onsdag 2/11-22

Las Lagunas nationalpark

Uffe körde mig upp god tid till klockan till Las Lagunas nationalpark. Jag hade tidigare i veckan anmält mig till promenaden som arrangerades av Mas Amigos. Tina prickade av oss efterhand som att vi droppade in. Vi gick längs sjön till vi kom till ett fågelskådarställe. Jag tillhörde dem som gick ner för att se om det fanns några fåglar.

Vårat mål efter cirka fem kilometers vardring var El Bosque som drivs av en skåning. Där dukade de upp långbord för trettio personer. Själv beställde jag kyckling. Det blev även kaffe på maten. Satt tillsammans med en man från Staffanstorp och hans kompis med fru från Lomma. Mannen var från Örkelljunga och frun från Markaryd. De hade sommarstuga i Boarp så de saknades inte samtalsämnen.

När vi på sydeuropeiskt vis njutit av maten gick vi en kortare väg tillbaka till parakeringen. Vägen tillbaka var bara cirka tre kilometer.

 

Ringde till Uffe han kom och hämtade mig.

På kvällen lagade jag till en vegetarisk soppa på tomat och kikärtsbullar.

Tordag 3/11

El Campello

Åkte igod  tid upp till flygplatsen i Alicante . Kristina med familj kommer för att fira Fridas 30 årsdag. De hade lurat Frida att de skulle på något som var mera som en vandring. Då vi kom upp stod deras taxichaufför med skylt Björn Hultmark. Jag hade också gjort en skylt men den skrynklade jag ihop och lade i väskan. Kristina, Frida Hampus, Emma, Björn och barnen flög med SAS. Deras plan landade en kvart innan Simons och Jonnas Norweigan plan. Simons taxichuaför ville inte uppge till vilken adress de skulle till förrän Simon d ök upp.

Vi körde sidan upp till El Campello där de hyrt en jättefin villa. De hade egen pool, garage och jätte fint kök. De hade fyra dubbelrum med dubbelsängar i varje rum. Vi gick sen ner till stranden där vi åt på en restaurang.

Fredagen den 4/11-22

Åkte upp till marknaden för att handla grönsaker. Sedan hade jag tänkt gå upp till Leroy och köpa insektsklister. På vägen dit hittade jag en china market där hittade jag inget insektsklisterpapper. Istället hittade jag en toapappershållare, hink och tejp. Uffe körde sedan upp mig till Leroy. Där köpte vi istället för insektsklisterpapper en elektrisk sak som skulle både hålla borta möss, råttor, kackelackor och andra insekter. Nu får vi bara se om den fungerar. I så fall får Uffe ha med sig en sådan för att hålla borta mössen.

Hann även med en runda på stranden.

 

Lördag

 

Kristina kom på besök

Vi hämtade Kristina på busstationen i Torrevieja vid 12-tiden. Hon hade då både åkt tåg och busss från El Campello. Hon började med husesyn i vårt radhus. Sedan åt vi lite läskande frukt. Det blev även kaffe och glasstårta. Sedan visade jag Kristina poolen innan vi gick till stranden.

 

Idag fyller Frida 30 år. Innan vi åkte upp till Alicante fick Kristina smaka på spansk öl och skinka. Vi åkte förbi Karins lägenhet som hennes dotter Pia nu äger.

Vi firade Fridas 30 års dag på en italiensk restaurang i Alicante. Frida hade egentligen tänkt någon tapasrestaurang men vi hittade ingen som hade öppnat för kvällen. De hade jätte god mat på den italienska restaurangen Italiano. Jag åt tonfisk. Vi hade en trevlig kväll.

Söndag 6/11-22

Åkte upp till Calpe. Innan vi kom till Calpe at vi en jätteläskande Citronsorbet på Villa Bandida. Vi hade först tänkt vända då vi såg deras tomma uteservering. De visade oss en mysigare servering en trappa ner där vi åt sorbet.

 

 

Club Social de la Manzanera

Sedan förtsatte vi vidare till La Muralla Roja Loft, Edifici Xanadú och Club Social de la Manzanera. På La Muralla Roja Loft kan man boka rum och Edifici Xanadú är ett bostadshus. Den röda byggnaden är La Muralla Roja Loft


 

 

Den gröna byggnaden är Edifici Xanadú som har Ricardo Bofill som arkitekt

Nere vid strandkanten finns resterna av Club Social de la Manzanera. Det var på 1970-talet en rekreationsanläggning. Idag har havets vågor har gått hårt åt denna badagade skönhet. Det finns mycket klotter bland ruinerna. Det finns planer på att bygga upp anläggningen igen.

Från Socail club kan man se klippan Penon de Ifach.

 

 

 

 

 

Ideen till utflykten fick jag från Facebooksidan sedvärdheter i Torrevieja  en sida som jag verkligen kan rekommendera

Då vi kom hem fanns det två citroner som vi testade att göra citronparfait av men den blev inte lika god som den vi åt tidigare idag.

Måndag 7/11-22

Hemresedag

Vi hade ställt klcokorna på 03.30 men jag sov dåligt så jag gick upp innan klockan ringde. Hade laddat kaffekokaren kvällen innan så frukosten var snabbt avklarad.

Uffe släppte av mig på Alicantes flygplats. Han följde inte med in för det var många som släppte av resenärer. När jag hämtat ut mitt boardingcard mötte jag Simon och Jonna. De hade åkt taxi till flygplatsen. De hade en väska att checka in. Jag checkade inte in väska för jag har en uppsättning sommarkläder i Torrevieja och en hemma i Sverige.

 

När vi gått igenom säkerhetskontrollen åt Jonna och Simon frukost. Jag drack en uppiggande kopp rykande varmt kaffe. När det var dags att gå ombord hade jag A på mitt boardingkort så jag fick gå ombord innan Simon och Jonna. Vet inte vad som ska till för att få ett A i boardingkortet. Jag har aldrig tidigare fått A i boardingkortet.

 

Tack Norwegain för att jag fick plats 31F. Det är vänster fönsterplats längst bak i planet. Vi skulle ha startat 07.00 men vi var lite sena så vi lyfte inte förrän 07.14. Planet gick ut över medelhavet. Såg för första gången en soluppgång. Jag har sett många solnedgångar då jag mesta delen av mitt liv levt vid Sveriges västra kust. Det var vackert med soluppgång från flygplan. Det låg morgondimma en bit ut i havet.

Drack ytterligare en kopp kaffe på planet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.