El Mesón de La Costa 230527

Hade svårt att somna. Vid fyra tiden drog det fram ett åskväder. Det var inte som hemma klibbigt innan åskvädret kommer. Sov gott efter att åskvädret dragit över.

Det blåste höga vågor på stranden idag. Gick förbi bar Roseleda. Det var dött inga barn som leker i poolen. Gick även till den lokala poolen. Därvar jag och hämta entrblijetter ´till då barnbarnen kommer ner senare i sommar. De öppnar inte poolen förrän första juni.

Gick in till stan. Gick igenom nattmarknaden som inte riktigt kommit igång för kvällen. När jag kom fram till Saltmuseet var det stängt. Då jag Googlade fick jag upp att det var tillfälligt stängt. Stod inte hur länge det skulle vara stängt.

Enligt Google skulle Sala de Exposiciones Vista Alegre vara öppet men då jag kom dit upplyste en vakt om att det var stängt. Det kanske berodde på att det var pingstafton idag. De firar inte pingst så storstilat som andra lokala nationaldagar. Då tar de ut och luftar sina helgon.

Gick sedan till traktortåget. Tåget upp till Salinas gick precis då jag kom fram. Traktortåget som går längs stränderna skulle gå 18.15. Gick för att leta restaurang.  Fastnade för restaurang Muelle som hade vita dukar. Jag var där klockan kvart över sex och de sa att de öppnade klockan halv sju. De hade ett bröllopsfirande denna kväll så de hade inte stora förhoppningar att det skulle vara bord ledigt. De flesta finare restauranger öppnar inte förrän klockan sju så jag gick tillbaka till Muelle men det var fullt. Goolade på restauranger som hade vita dukar och fick upp El Mesón de la Costa. Det hade börjat stänka så jag satte mig på deras uteplats i väntan på att de skulle öppna klockan sju. Jag var inte ensam det var fler som väntade på att de skulle öppna.

 

El Masón de La Costa

Eftersom jag var själv så fick jag en plats vid baren. Det var spännande och se hur allt fungerar på en Medelshavsrestaurang. Gissa om servitörerna fick springa. Det är en charmig restaurang. Där alla delikatersser finns uppradade i entrén. Det hänger skinkor i taket.  Restaurangen har vita dukar och servetter. Jag började med en medelstor öl som kom in i ett tjusigt glas. På menyn föll jag för Gazpacho. Tyvärr hade de bara gaspacho på sommaren. Jag valde en kycklingsoppa med pasta istället. Det var en stor portion soppa och man fick bröd till. I stället för smör slevade de upp en stor klick med något rött. Till huvudrätt valde jag någon form av kotlett som mest bestod av ben. Till det serverades lök och sparris. De frågade om jag ville ha dessert men jag var så mätt att det orkade jag inte med.

Gick hem och tittade på tv programmet Sverige på SVT play.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.